TwweeT en de kleine dingen

vrijdag, augustus 22, 2008

Kijken
Ik hou mijn ogen open en mijn adem in. Gefascineerd kijk ik om me heen. Overal blauw en heel wat te zien. Spartelende voeten, zwoegende lijven en daar in de diepte ligt iets te blinken. Ik kijk naar de trage bewegingen van het lijf links van me en de luchtbelletjes in de verte. Ik bewonder efficiënte halen en gespierde bovenlijven. En dan steek ik mijn hoofd opnieuw boven water. Bijna vergeet ik adem te halen.

maandag, augustus 18, 2008

Wat je doet en waar je bent
Waarover je leest en wat je vergeet
Wanneer je gelukkig bent en wanneer je treurt
Hoe mooi je woorden zijn en wie ze hoort
Wat je ziet en hoe de regen valt
Aan wie je denkt en hoe dat voelt

vrijdag, augustus 08, 2008

Interview
"Dat is eigenlijk een beetje gek", zei ze. "Nu weet jij alles over mij en ik niets over jou." Ze had gelijk, dat was immers het opzet van onze ontmoeting. Zo had ik het trouwens het liefst. "Niet verder vertellen hé", vroeg ze. Dat kon ik haar niet beloven, maar ik verzekerde haar dat ik er een mooi verhaal van zou maken.
"We kunnen nog eens afspreken en dan mag jij de vragen stellen", opperde ik. Haar vragen had ik best wel willen beantwoorden. Deze keer had ik het gevoel 'jij bent een toffe, wij zouden vriendjes kunnen zijn'.
"Dat is goed, dat doen we!" En ze plantte een kus op mijn wang.

vrijdag, augustus 01, 2008

Plaats
“Dat is jouw plaats”, zei hij. Het klonk als een bevel, ik besefte dat ik geen keuze had. Hij wees naar een lege plek aan de zijlijn, ver bij hem vandaan. “Ik hoop dat je deze wedstrijd wint”, zei ik net voor ik van het veld stapte. Maar de plek die hij me had toebedeeld, liet ik links liggen. Ik koos voor een plaatsje in de schaduw, ver bij hem vandaan en helemaal uit het zicht. Uit zijn zicht.