TwweeT en de kleine dingen

zondag, juli 21, 2002

Menu
Italiaanse ham met meloen en Porto
*
Bisque van Noordzeegarnalen
*
Tongfilets op Normandische wijze
*
Tournedos de Madeire
*
Jisparade
*
Dessert Buffet+Mokka
Behoedzaam en vol verwachting schoven we aan tafel. Het menu oogde veelbelovend, maar ook was ook een tikkeltje mysterieus. We waren niet zo vertrouwd met zulke uitgebreide menu's. "Een bisque, dat is toch een soep hé?" "Ja, normaal is dat bisque d'homard, de kreeft zullen ze wel vervangen hebben door garnalen zeker?" En warempel, in ons soepje vonden we enkele garnalen terug. De tongfilets riepen meer vragen op. Normandische wijze, hoe is dat? "Met appeltjes," werd gesuggereerd. "Nee, dat zijn de pannenkoeken hé." "Ahja, met cider dan?" "Zou kunnen." We kwamen er niet uit, het bleef een verrassing. Een tijdje later vonden we op ons bord de tongfilets in een romig sausje met champignons en zeevruchten. Erg Normandisch dus... Na de Tournedos wachtte ons de grootste verrassing. Jisparade, wat zou dat kunnen zijn? Ik proefde het woord, maar het zei me niks. Misschien moest je het op z'n Engels uitspreken? Dzispereet, klonk wel goed, maar we hadden nog steeds geen idee wat ons te wachten stond. Al snel kwam de ontnuchtering: een tipfout: ijsparade natuurlijk! En inderdaad, spoedig kwam een ober aandraven op de tonen van een bombastische piano met een Ijskoets geflankeerd door heus vuurwerk. Een ijsparade dus. Mysterie opgelost.