TwweeT en de kleine dingen

woensdag, juli 10, 2002

Tip
voor mensen die graag veel vakantiekaartjes ontvangen:
Als je hoopt veel kaartjes te krijgen, moet je er iets voor in de plaats stellen. Mensen verwachten dat ze van jou ook een kaartje krijgen. Dit kan een probleem zijn want A) je hebt een hekel aan kaartjes schrijven of B) je gaat zelf niet op vakantie. Voor geval A bestaat een simpele oplossing die met een kleine variatie, ook van toepassing is op geval B.
Oplossing geval A: koop de week voor je thuis vertrekt een pak etiketten die net evengroot zijn als de helft van een doorsnee vakantiekaartje. Je koopt best een pak waarop twee kolommen etiketten aangebracht zijn. In de linkerkolom noteer je de adressen van de personen vanwie je graag een kaartje ontvangt. In de rechterkolom schrijf je telkens: "zonnige groetjes", je naam en voeg er voor de intimi drie kussen aan toe. Steek dit pak ingevulde etiketten in je koffer, koop in het eerste kraampje de vereiste kaartjes, plak er een postzegel en twee etiketten op. Zo moeilijk kan dat niet zijn.
Oplossing geval B: Ga ook een pak etiketten halen. Vul ze op dezelfde wijze als in oplossing A in. Geef ze vervolgens mee aan een vriend die naar verre, exotische oorden vertrekt en vraag hem de etiketten te plakken op het benodigde aantal kaartjes.
Je zult nu toch een hele stapel vakantiekaartjes ontvangen.