TwweeT en de kleine dingen

woensdag, augustus 28, 2002

Met een vette knipoog
Belgische vrouw verkiest seks boven boek in bed
Het slaapgedrag van Nederlanders en Belgen verschilt sterk van elkaar. Zo brengt de Nederlandse vrouw haar tijd in bed het liefst lezend door, terwijl de Belgische vrouw de voorkeur geeft aan het bedrijven van de liefde. Ook slapen Nederlanders het liefst onder een eenpersoonsdekbed, terwijl Belgen het knusser vinden onder een tweepersoonsdekbed.

Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van de Nederlandse beddenfabrikant Auping. In beide landen werden 500 mensen ondervraagd om hun slaapgedrag te onderzoeken. Daaruit bleek dat ook op het gebied van slapen cultuurverschillen bestaan. Van de Belgische vrouwen heeft 60,7 procent het liefst seks in bed. Lezen komt bij hen op de tweede plaats (54,3 procent). Bij de Nederlandse dames is dit precies andersom. Bijna 70 procent van de Nederlandse vrouwen geeft de voorkeur aan een goed boek en vrijen volgt daarop met 53,7 procent. Televisiekijken in bed doen de Nederlanders ook meer dan hun zuiderburen, 49,1 procent tegenover 17,9 procent.

Nederlandse en Belgische mannen zijn het wel eens over hun meest favoriete bezigheid in bed, na slapen is dit vrijen. Lezen volgt op de tweede plaats. Romantisch samen slapen onder hetzelfde dekbed is aan de Nederlander niet zo besteed. In tegenstelling tot de Belgen (90,4 procent) slaapt slechts tweederde onder een tweepersoonsdeken. De belangrijkste reden voor een apart overtrek is om 'touwtrekken' te voorkomen.

Bron: GVA