TwweeT en de kleine dingen

woensdag, april 16, 2003

Dochters
Tegenover me in de trein zat een jong Afrikaans gezin. De vrouw met haar twee dochtertjes van drie en vier rechts van het gangpad, de vader links van het gangpad. Ik ging tegenover de vader zitten. Het jongste dochtertje had zich op de schoot van haar moeder genesteld, haar benen bungelden van links naar rechts. Ik zag haar hoofd niet, dat had ze verstopt onder de witte T-shirt van haar moeder. Het andere dochtertje sprong een beetje rond, kwam even bij haar vader zitten, speelde een spelletje met hem en zong een liedje voor de hele wagon.
Plots klonk er luid protest vanonder de T-shirt. De moeder probeerde haar kind vanonder haar T-shirt te halen, maar dat lukte haar niet. Het dochtertje trok de T-shirt zelf terug omhoog en sabbelde rustig verder aan de grote donkere borst. De moeder liet begaan.
Het andere dochtertje keerde terug naar de moeder. Ze ging naast haar zitten en dook met haar hoofd onder de T-shirt van de moeder. Ze nam de andere borst in haar handen en begon op haar beurt te drinken. Twee grote borsten en twee kinderhoofden onder één T-shirt. Moeilijk om daar met je ogen vanaf te blijven.