TwweeT en de kleine dingen

dinsdag, augustus 03, 2004

Sleutel
Voor ik met vakantie vertrok, was de slotenmaker in het gebouw. Er was ingebroken, dus er moest een nieuw slot komen. Met een grote sleutelbos trok de slotenmaker van deur tot deur. Hij testte de sloten, haalde de oude sloten er uit en plaatste er nieuwe in. De beheerder van het gebouw had hem een grote sleutelbos gegeven, met sloten van alle deuren. Want alle deuren moesten een nieuwe sleutel krijgen. Of toch bijna. We hoorden hem rommelen en rammelen met de sleutelbos.
Na een tijdje kwam hij onze bureau binnen gestapt. "Weten jullie met welke sleutel ik de deur aan het eind van de gang kan open maken?" Dat wisten wij niet, daar kwamen we nooit. Geen enkele sleutel van zijn enorme sleutelbos paste op het slot van die deur. We belden de beheerder van het gebouw. Hij wist het ook niet. Hij was er nog nooit geweest. De slotenmaker haalde zijn schouders op en ging verder met zijn werk.
Maar sindsdien denk ik af en toe aan het geheimzinnige slot, de geheimzinnige deur en de geheimzinnige kamer achter de geheimzinnige deur. Wat zou er daar zijn? Welke schatten zouden daar verborgen liggen? Dat er schatten liggen, dat lijkt me wel zeker. In het depot van een museum kan dat haast niet anders… Maar welke schatten zouden het zijn?